(C) Olavi Kanervisto & Tietotila Oy 1996

Tietokonehuoltoa puhelimitse

Jos tietokonetta käyttää vain kerran kuukaudessa muutaman kirjanpitotositteen tallentamiseen, laite ja ohjelmat eivät pääse koskaan tulemaan tutuiksi. Kun mikron ja sen ohjelmien toimintaa ei vielä ymmärretä, pienetkin pulmat voivat muuttua suuriksi ongelmiksi.

Joutuessaan turvautumaan laitteen myyjän tai ohjelmiston toimittajan apuun tietokoneen käyttäjä huomaa pian, että osaamattomuus tulee kalliiksi: Jos puhelinneuvonta maksaa vaikkapa vain 10 markkaa minuutilta, puolen tunnin pikakurssi tuo aikanaan 300 markan veloituksen normaalin puhelinlaskun lisäksi.

Kun ammattihenkilö joutuu lähtemään itse laitteen luo autolla, huoltokäynnin tilaaja joutuu tietenkin maksamaan myös kilometrikorvaukset ja matka-ajan. Tilanne on kummallekin osapuolelle nolo, jos huoltomiehen tarvitsee vain liittää kuvaruudun verkkojohto pistorasiaan tai kääntää kirkkaussäädintä isommalle kuvan saamiseksi näkyviin.

* * *

Mikrot ja ohjelmat muuttuvat koko ajan ja valitettavasti aina vain monimutkaisemmiksi. Kukaan käyttäjä ei enää mitenkään voi hallita kaikkia niitä teknisiä yksityiskohtia, saati suoranaisia virhetoimintoja, joita sekä laitteisiin että varsinkin uusimpiin ohjelmiin sisältyy. Asiantuntija-apua tarvitaan tutkimaan, onko ongelma aiheutunut käyttövirheestä vai kenties käyttäjästä täysin riippumattomista syistä.

Suuri osa atk-tukihenkilöiden työstä koostuu käyttäjän ennen virheen toteamista tekemien toimenpiteiden selvittämisestä. Katkesiko sähkö ennen kuin päivän työt oli tallennettu levylle? Löytyvätkö edellisen vuoden kirjanpidon, tilikartan ja laskentamallien varmistukset levykkeeltä, vai onko turvakopioiden tekeminen unohtunut? Onko "kadonneet" tietokannat kenties vain kopioitu toisennimisiksi tai tallennettu väärään hakemistoon?

Usein ulkopuolisella ei ole salapoliisintyössään apuna muuta kuin tiedoston päiväys eli tieto sen viimeisestä tallennusajankohdasta.

* * *

Kaikkien osapuolten aikaa, rahaa ja hermoja säästyy, kun asiantuntija pääsee tutkimaan tietokoneen levyä ja asetuksia sekä tekemään tarvittavat säädöt ja korjaukset käymättä itse paikan päällä.

Yhtyneet Kuvalehdet otti jo 80-luvulla käyttöön suomenkielisen PC Anywhere -etäkäyttöohjelman tilausmyyjiensä työasemien ohjelma- ja tietokantapäivityksiä varten. Puhelinyhteyden aikana huollon konetta käyttävä tukihenkilö saattoi tutkia kiintolevyn kunnon ja sisällön sekä käynnistysasetukset, tehdä niihin muutoksia ja käyttää ohjelmia. Nähdessään kuvaruudusta, miten ammattilainen käskee konetta, hieman asioista jyvällä oleva käyttäjä sai samalla erinomaisen etäoppitunnin ja selviytyi ehkä jo seuraavalla kerralla omatoimisesti.

Ensimmäiset etäohjelmat maksoivat tuhansia markkoja mikroa kohti, joten useimpien sovellusten mukana sellaisia ei tietenkään toimitettu. Kohtuuhintaisia hyötyohjelmia arvostaneet pienyrittäjät saivat kuitenkin etäkäyttöohjelman ja -tuen parhaiden yritysohjelmistojen mukana. Mm. kotimainen Ykkönen, joka esiteltiin Käytännön Maamiehessä huhtikuussa 1993 ja maksoi tuolloin vain 480 markkaa, on sisältänyt sekä sähköpostin että kaukokäyttövalmiuden jo ainakin kolmen vuoden ajan.

Ykkösen etäkäyttö toimii täydellisesti niin, että ohjelmien käynnistämisen ja käytön ohella myös tiedostojen siirto sekä levyn eri hakemistojen että kahden koneen välillä toimii yhtä helposti kuin laitteiden ollessa liitettyinä yhteen LapLink- tai PC-Link-kaapelein ja -ohjelmistoin. Tukihenkilö voi myös käyttää omalta näppäimistöltään mitä tahansa Ykköseen liittyvää ohjelmaa niin, että kummassakin kuvaruudussa näkyy sama tilanne.

* * *

Maaseutukeskusten Liitto otti viime vuoden lopulla käyttöön kotimaisen Smurf-etäkäyttösovelluksen kaikkien markkinoimiensa maatilaohjelmien ylläpitoon. Ohjelman käynnistäminen on tehty helpoksi: Kirjoitetaan vain komento HUOLTO ja sen perään puhelinnumero. Ohjelma löytää koneeseen asennetun modeemin ja osaa muodostaa yhteyden automaattisesti.

Yhteyden aikana Maaseutukeskuksen tukihenkilö käyttää konettasi ja siihen asennettuja neuvontajärjestön ohjelmia. Mikäli lisenssisi ovat kunnossa, hän voi myös päivittää vanhat versiot ja palauttaa vahingossa levyltä poistetuiksi toteamansa ohjelman osat. Ruudulla pystyy myös keskustelemaan jopa tiedonsiirron aikana samaan tapaan kuin sähköpostiohjelmilla: Käyttäjä voi esittää omalla näppäimistöllään kysymyksen, minkä jälkeen tukihenkilö voi sekä vastata että myös näyttää, miten ongelma ratkaistaan.

Jopa laitevikojen paikallistaminen ja korjaaminen onnistuu samalla tavoin kuin PC Anywherellä ja Ykkösellä: tukihenkilö voi uploadata eli lähettää diagnostiikka- ja levyhuolto-ohjelmat etäkoneeseen ja käynnistää ne puhelimitse. Kummankin koneen kuvaruudulla näkyvät yhtä aikaa tiedot ohjelman etenemisestä sekä korjaustoimenpiteistä.

Arisoftin etäkäyttöohjelma toimitetaan nykyään Maatilatietokanta-työkalulevykkeellä jokaisen MKL:n ohjelmasovelluksen mukana. Smurf on suurimmaksi osaksi hyvin suomennettu ja selkeä. Tiedonsiirron etenemisestä kertovan ikkunan englanninkieliset ilmoitusrivit saavat kuitenkin epäilemään sen kotimaisuutta.

Englanninkielisiä etäkäyttöohjelmia, kuten erinomaiseksi kiitelty TeleReplica on saatavana myös shareware-julkisohjelmina.

Takaisin juttuluetteloon

Tietotila Oy:n pääsivulle