© Olavi Kanervisto & Tietotila Oy 2000

Verkkokauppiaaksi?

Agronetin Maaseututorilla on jo toista sataa yksityisten tilojen myynti-ilmoitusta. Internetissä kaupitellaan mm. talkkunaa, leipäjuustoa ja mansikoita sekä pellavaliinoja, räsymattoja, tuohitöitä ja pärekoreja. Aamiaismajoitusta ja lomamökkejäkin on tarjolla.

Lieneekö kukaan selvittänyt, kuinka monta mämmituokkosta Maaseututorin välityksellä on saatu myydyksi?

Itse olen kohta kahden vuoden ajan pitänyt internetissä tarjolla mielestäni tärkeää tietoturvaohjelmatuotetta. Kaikki tilaukset ovat toistaiseksi saapuneet sähköpostilla. Myynti on kuitenkin keskittynyt ajankohtiin, jolloin jokin lehti on sattunut kirjoittamaan asiasta mainiten samalla tuon nettiosoitteen.

Internetistä löytyy useita muita sähköisiä kauppapaikkoja, joissa yrittäjät voivat pitää tuotetietojaan esillä ja joiden kautta myös tilaukset välitetään tarjoajalle. Keskusliikkeet kokeilevat jo tätä jakeluvaihtoehtoa.

Pienyrittäjillekin sopivia kauppapaikkoja löytyy mm. palveluntarjoajien pääsivuilta eli portaaleilta ja jopa pankkien kotisivuilta (Optori, Leonia Osto, Meritan Solo-tori). Näissä tilaaminen sujuu sähköisesti, ja maksun voi suorittaa sähköisesti omalta tililtä kyseisessä pankissa (Leonia verkkomaksu, Solo, OP Kultaraha).


Miksi myynti verkossa ei ole Suomessa yleistynyt sijoittajapiirien odotusten mukaisesti?

Suurin syy lienee maamme korkeat kuljetuskustannukset ja valtakunnallisten palvelujen, kuten postitoimistoverkoston rappeutumisen jatkuminen. On jo monta pitäjää, jossa ei ole lainkaan omaa postia, ja kyläkauppiaiden lyödessä hanskat tiskiin katoavat lopulta asiamiespostitkin.

Tavaroiden tilaaminen postiennakolla ei aina ole edullisempaa kuin muilla tavoin, kun postitse saapuvan paketin kuljetuskustannuksiin joudutaan lisäämään vielä omat työaika- ja bensakulut. Suurikokoiset lähetykset eivät välttämättä ohjaudu edes lähimpään kaupunkiin saati lähimpään postiin. Saapumisilmoituksesta ei aina ilmene edes oikea noutopaikka, vaan paketin joutuu noutamaan jopa kymmenien kilometrien päästä (oma kokemus!).

Myös ennen niin joustava ja kätevä linja-autorahtipalvelu ontuu, kun matkahuollotkin harvenevat.

Tilanne on kuitenkin muuttumassa: Rautakirja ja Pakettilinja ovat rakentamassa järjestelmää, jolla sekä internetin että perinteisen postimyynnin kautta tilattuja tuotteita voi noutaa lähimmästä R- kioskista.

Pilottivaihe on jo käynnistynyt Oulun, Kokkolan ja Raahen seudulla, ja vuoden loppuun mennessä järjestelmässä saattaa olla mukana yli 600 R-kioskia kaikkialla Suomessa.


Oman kauppapaikan pystyttäminen internetiin ei edellytä tietotekniikan tuntemusta. Jokainen, joka osaa täyttää ns. sähköisen lomakkeen, pystyy jopa tunnissa saamaan tuotteensa erittäin laajan ostajakunnan ulottuville.

En aio nyt kertoa niistä kauppapaikoista, joihin opastetaan verkkoportaaleista ja pankkien kotisivuilta. Esittelen kotimaakunnassani Hämeessä huhtikuussa julkistetun valtakunnallisen palvelun, jossa kauppapaikan perustaminen on erittäin helppoa. Tarvitsee vain klikata hiirellä painiketta "haluan ryhtyä kauppiaaksi" ja täyttää lomakkeet, minkä jälkeen "internet-myymälä" on välittömästi valmis ottamaan vastaan ensimmäisen tilauksen.

Kauppapaikka Lifessä on mukana monia myyjiä, joiden kaikkien tuotteet voidaan kerätä yhteiseen "ostoskoriin" ja maksaa samalla kertaa mm. Kultaraha-, Solo- tai Leonia Verkkomaksu -napilla. Postiennakolla tilattaessa kukin kauppias laskuttaa postimaksun erikseen.

Tilaukset välitetään Kauppakeskuksesta automaattisesti myyjille sähköpostitse, ja tilatun tuotteen saattaa saada postilaatikkoon jo seuraavana päivänä.

Likimain samalla tavalla myyntitilaa voi nykyisin varata monista muistakin verkkokaupoista. Mutta yksi asia uuden forssalaisen www.kauppapaikka.net:in palvelussa on erityisen mukavaa: kauppaa voi veloituksetta kokeilla kaksi viikkoa. Ellei ensimmäistäkään yhteydenottoa tässä ajassa ole tullut, voi heittää koko homman sikseen, eikä rahaa ole vielä kulunut penniäkään.


Kauppakeskus Lifen perustaminen on automatisoitu ja tehty mahdollisimman helpoksi. Verkkosivut tuote-esittelyineen laaditaan internetissä täydentämällä valmiita lomakkeita ja sivupohjia omin tiedoin. Myös kuvien ja logojen liittäminen yritys- ja tuotesivuille on mahdollista.

Tuotteiden lisääminen ja poistaminen sekä hintatietojen päivittäminen tapahtuu myyjän toimesta sähköisesti, ja tehdyt lisäykset ja muutokset näkyvät verkossa käytännöllisesti katsoen välittömästi.

Myyjä voi automatisoida maksun välityksen tilisiirtona suoraan omalle tililleen sopimalla asiasta pankkinsa kanssa.

Kahden viikon ilmaisen kokeiluajan jälkeen kaupan ylläpidosta maksetaan vähintään 99 markan kuukausimaksua riippumatta siitä, vaikka tilauksia tulisi miljoonien arvosta. Jos tarjolla on enemmän kuin 20 tuotetta, maksu on kuitenkin korkeampi.

Harjoittelin verkkokaupan perustamista tässä kauppapaikassa, ja odottelen siis nyt ensimmäisiä tilauksia. Mikäli tämän lehden ilmestyessä mainostani ei enää löydy verkko-osoitteessa http://www.kauppapaikka.net, en ole saanut yhtään tilausta ja olen poistanut myyntipisteeni kahden viikon ilmaisen kokeiluajan jälkeen.

(KUVA ILMAN TEKSTIÄ)

Tietotila Oy:n pääsivulle