© Olavi Kanervisto & Tietotila Oy 2000

Hakukoneet kehittyvät

Kun käyttäjä tuntee hyvin tietokoneensa sekä ohjelmat, joilla hän pystyy suoriutumaan tehtävistään, olen varmasti viimeinen henkilö suosittelemaan niiden vaihtamista uudempaan versioon, saati toisenmerkkiseen. Nyt teen kuitenkin poikkeuksen.

Internetin tiedon etsintäpalvelut eli hakukoneet ovat kehittyneet niin huimasti, että tuttujen ja turvallisten Evrekan tai Mtv3:n AltaVistan käyttäjien kannattaisi ehkä ainakin kokeilla uudempia, kehittyneempiä hakupalveluja.

Kaikki hakurobotit löytävät internetistä runsaasti osoitteita, joilla etsitty sana tai sanat esiintyvät. Ongelma ei yleensä olekaan siinä, etteikö tietoa löytyisi, vaan että sivuja löytyy aivan liikaa. Niiden kaikkien selaaminen vie paljon aikaa, mikä haja-asutusalueilla modeemiyhteyksin toimittaessa maksaa myös rahaa.

Onko siis hakukone, joka löytää ja näyttää jopa 5.000:n verkkosivun osoitteet, jollakin lailla "parempi" kuin toinen, joka löytää samoilla ehdoilla esimerkiksi "vain" 1.500 sivua? Vai olisiko kenties parasta se, että hakukone näyttäisikin linkit vain 100:lle parhaalle sivulle, joista se osaisi automaattisesti valita hyödyllisimmän listan kärkeen?

Tällaisella idealla toimiva Google-hakukone on ollut yleisessä käytössä vasta runsaan vuoden, mutta kasvattamassa rajusti suosiotaan. Suomalaisen tarpeisiin ohjelma sopii erityisen hyvin saatuaan viime toukokuussa käyttöön kymmenen kieliversiota, joista yhtenä tämä äidinkielemme.

Etsinnät voidaan myös rajata vain suomenkielisiin sivuihin. Ohjelman käyttöohjeetkin löytyvät nyt suomeksi osoitteessa http://www.google.com.

Useimmista muista hakukoneista poiketen Google tarjoaa mahdollisuuden selailla ns. välimuistiin tallennettuja sivuja siten, että etsityt sanat erottuvat tekstissä keltaisella värillä korostettuina.

Googlen menetelmä löydettyjen sivujen tärkeysjärjestykseen asettamiseksi on mielenkiintoinen, hyvin toimiva ja vähemmän altis huijaukselle kuin esimerkiksi AltaVistan ja Exciten käyttämä arvottamisperiaate. Suosittelen!

Tasan kymmenen vuotta sitten kerroin tällä palstalla atk-ohjelmien ostamisesta ulkomailta. Totesin, että omien kokemusteni perusteella niin tilaaminen, tavaran toimitus kuin luottokortin numeron ilmoittamalla tapahtuva maksaminenkin oli aina tapahtunut ongelmitta.

Tätä ennen ei ole ollut syytä muuttaa tuota käsitystä: myös internetin kautta tilaaminen on osoittautunut käytännössä yhtä vaivattomaksi ainakin, mitä ulkomaisiin verkkokauppiaisiin tulee.

Kotimaiset alan yrittäjät herättävät hieman ristiriitaisia tunteita.

Kesäkuun numerossa kerroin Forssan Seudun Puhelin Oy:n uudesta Kauppapaikka-portaalista, jossa omien verkkomyyntisivustojen perustaminen on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi ja vaivattomaksi. Kauppapaikan rakentaminen tee-se-itse -menetelmällä sujuu teknisesti moitteettomasti, mutta muilta osin tämän uuden yrittäjän menettelytavat eivät välttämättä täysin noudata Suomen Suoramarkkinointiliitto r.y:n laatimia Sähköisen kuluttajakaupan pelisääntöjä.

Kuten kaksi kuukautta sitten kerroin, perustin verkkoon oman kauppapaikan todetakseni, sujuuko se niin helposti kuin mainostettiin. Näin tapahtui: mitään teknisiä ongelmia ei ollut.

Valitettavasti itse lähettämäni koetilauksen lisäksi ei sähköpostiosoitteeseeni kuitenkaan saapunut yhtään oikeaa tilausta. (Tämä ei toki ole FSP:n vika.)

Koska ilmainen kokeiluaika oli vain 14 vuorokautta, 13 päivän jälkeen poistin ohjeiden mukaisesti tuon kauppapaikan verkosta ja tarkistin, että se myös hävisi listoilta.

Vain pari päivää myöhemmin saapui kuitenkin Forssan seudun puhelin Oy:n lasku verkkokaupan ensimmäisestä kahden kuukauden käyttöjaksosta. Ja kolme viikkoa tämän jälkeen sain jo karhukirjeen, jossa uhkailtiin rangaistusseuraamuksilla, ellei laskua heti maksettaisi.

Soitin FSP:n asiakaspalveluun ja pyysin tarkistamaan laskun perusteena ilmoitetut tiedot. Laskuttaja totesi omien merkintöjeni kanssa yhtäpitävästi, että kauppapaikkani oli ollut käytössä vain 13 vuorokautta, mikä mahtui hyvin mainostetun kahden viikon ilmaisen kokeilujakson puitteisiin.

Olin kuitenkin yrityksen mielestä menetellyt jollakin tavoin ohjeiden vastaisesti käyttäessäni FSP:n portaalin "Poista kauppapaikka" -painiketta ja siten itse syypää siihen, että lasku poistetusta kauppapaikasta oli siirtynyt suoraan perintäosastolle. Sopimusehdot ja ohjeet pitäisi kuulemma lukea tarkemmin. Minkäänlaisesta anteeksipyynnöstä ei ollut puhettakaan.

Niinpä katson nyt velvollisuudekseni palstani lukijoita kohtaan täydentää FSP-kauppapaikasta kertomiani kehuja varoittamalla, että älkää missään nimessä ryhtykö minkäänlaiseen asiakassuhteeseen tämän firman kanssa tulostamatta ja tarkistuttamatta ensin juristilla tai kuluttajaneuvojalla verkossa "allekirjoittamianne" sopimusehtoja! Tällaiset uudet yrittäjät pilaavat nopeasti verkkokaupan maineen.

Kesäkuussa ostin digitaalikameran ruotsalaisomisteisesta Bidlet.fi -verkkohuutokaupasta. Vaikka verkosta tulostamieni ohjeiden mukaisesti kotiinkuljetus sisältyy toimitusmaksuun, lähetys piti kuitenkin noutaa kahdeksan kilometrin päässä sijaitsevasta postikonttorista.

Valitin asiasta, ja virhe myönnettiinkin heti: kotiinkuljetus koskee nyt vain yli 25 kilon painoisia lähetyksiä. Tilatessani verkossa oli ollut esillä tältä osin vanhentuneet sopimusehdot. Liikaa peritty kuljetusveloitus luvattiin palauttaa ja kysyttiin vielä, olisiko minulla muita vaatimuksia tai toivomuksia asian suhteen.

Virheitähän sattuu, mutta kun ne asiallisesti ja viipymättä korjataan, ei asiakkaalle jää edes paha mieli. Suomalaisten verkkobisnesmiesten kannattaisi ottaa oppia ruotsalaisesta asiakaspalvelusta.

KUVATEKSTI:

Google-hakukone toimii suomen kielellä osoitteessa http://www.google.com/intl/fi.

Tietotila Oy:n pääsivulle