© Olavi Kanervisto & Tietotila Oy 2003

Siperia opettaa

Tammikuun paukkupakkasissa pohdittiin sähkön riittävyyttä. Joku koiranleuka totesi, että säännöstelyyn jouduttaessa sen voisi aloittaa niistä kansanedustajista, jotka viimeksi epäsivät viidennen ydinvoimalan rakennusluvan.

Vuoden 2001 marraskuussa saatiin jo esimakua sähköpulan vaikutuksista. Syysmyrskyn vaurioitettua siirtolinjoja kotipitäjässäni, vain 80 kilometrin päässä Helsingistä muutamat kiinteistöt joutuivat olemaan jopa viikon sähköttä. Omalla kohdallani katkos kesti "vain" kolme vuorokautta, kiitos kyläläisten omatoimisen raivaustalkootyön.

Joulukuussa 2001 kirjoitin siitä Soneran laiminlyönnistä, että GSM- ja puhelinverkkojen varasähköstä ei ollut huolehdittu määräysten mukaisesti. Sähköpulan vuoksi kun lankapuhelimetkin lakkasivat toimimasta.

Mainitsin tuolloin myös ihmetteleväni Soneran tiedotusosaston haluttomuutta kommentoida mitenkään vikailmoitusosastolta saatua tietoa mykistyneiden liittymien määrästä.

Vasta tämän vuoden puolella selvisi, miksi Soneran tiedottajat eivät suostuneet sanomaan varasähkömääräysten noudattamatta jättämisestä yhtään mitään. Työnantajahan tarkkaili laittomasti heidän puhelujaan, ja ainakin osa henkilökunnasta oli ilmeisesti jo tuolloin tiennyt asiasta.

Ruotsinkielinen FST-televisiokanavamme käsitteli tammikuussa neliosaisessa ohjelmasarjassa laajasti virkamiesten mielivaltaa ja väärinkäytöksiä Natura-alueilla. Sitä tv-toimittajatkaan eivät kehdanneet kertoa kansalle, että alkuperäinen Natura-tietokanta, jonka perusteella miehitetyn Karjalan kokoinen alue isänmaatamme luovutettiin taistelutta vieraan hallintaan, on nyt KHO:n päätöksellä virallisesti julistettu salaiseksi.

Koska tähän Suomen hallituksen alkuperäiseen EU-asiakirjaan eivät siis kansanedustajatkaan pääse enää tutustumaan, maanomistajien lienee nyt mahdotonta saada sitä todistusaineistoksi edes EY-tuomioistuimeen.

On siis entistäkin vaikeampaa selvittää, miksi asiakirjoissa, joihin luottaen entiset maanomistajat joutuivat valituksensa laatimaan, ei ollut mainintoja niistä luonnonarvoista, joiden perusteella valitukset sitten KHO:ssa nippuratkaisuna hylättiin. Koska tämä tietokanta on nyt salainen, kukaan ei pääse enää tarkistamaan, milloin ja kenen toimesta näillä alueilla vasta valitusmenettelyn aikana väitettiin valokuvatun vaikkapa vain taskullinen liito-oravan papanoita.

Oikeuskansleri siunasi viime vuonna KHO:n ratkaisun, jolla lähes kaikkien maanomistajien valitukset hylättiin kerralla perustein, jotka eivät olleet likimainkaan EU-sopimusten mukaisia. Valtakunnan ylimmäisen lainvalvojan virkavelvollisuuksiin olisi kai kuulunut huomata edes se, että tulkitessaan Natura-direktiiviä perustuslain vastaisesti KHO:n olisi pitänyt Euroopan Unionin lain mukaisesti pyytää asiasta ennakkopäätös Brysselistä, mitä KHO ei kuitenkaan ollut tehnyt.

Vain kymmenen kansanedustajaa tarvitaan allekirjoittamaan tutkimuspyyntö oikeuskanslerin virkatoimien lainmukaisuuden selvittämiseksi. Tämän verran intoa laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustamiseen luulisi vaalivuonna löytyvän.

Aina uuden Microsoft-käyttöjärjestelmäversion ilmestyttyä olen tällä palstalla pyrkinyt kertomaan tuoreeltaan myös sen, mitä ongelmia kenties on odotettavissa. Näin tein myös Windows XP:n julkistuksen jälkeen.

"Luultavasti paras Microsoftin käyttöjärjestelmä tähän mennessä", luonnehdin tuolloin. Varaumaan oli aihetta: XP:ssä on jo tähän mennessä jouduttu korjaamaan Windowseille tavanomainen määrä yleisiä virheitä. Päivityksiä on saatu yli sadan megatavun verran.

Käytössäni on kaksi tietokonetta, joilla kummallakin pääsee internetiin siltä varalta, että pääkoneessani ilmenisi odottamattomia ongelmia käyttöjärjestelmän vaihdon jälkeen. Vuosi sitten juuri näin pääsi tapahtumaan, ja modeemin ja kirjoittimen ajuriongelmien vuoksi jouduin palauttamaan käynnistäväksi käyttöjärjestelmäksi IBM NetVistan alkuperäisen Windows 98:n. XP jäi kakkosvaihtoehdoksi aina siihen saakka, kunnes toimivat ohjausohjelmat mm. modeemille lopulta löytyivät.

Vasta joulukuussa päätin luopua kokonaan Win98:sta ja asensin sen tilalle XP:n "puhtaan" kopion C:-käynnistysosioon. Yrittäessäni käynnistää edellisen XP-asennuksen toiselta levyosiolta siirtääkseni sähköpostin tietokannan sekä asennettujen ohjelmien asetukset C:-levylle huomasin kauhukseni, että "dual boot" ei enää tunnistanutkaan edellistä XP-käyttöjärjestelmää.

Koska kaikkien vuoden aikana hankittujen ohjelmien uudelleen asentaminen ja varmuuskopioiden palautus olisi merkinnyt monen tunnin työtä, yritin etsiä ongelmaan ratkaisua internetistä. Aiheeton herja "hal.dll"-tiedoston puuttumisesta ei ollut täysin tuntematon, mutta keskusteluryhmistä sen korjaamiseen ei löytynyt parempaa neuvoa kuin "alusta levy ja asenna Windows sekä kaikki ohjelmasi uudelleen".

Kerrankin freelance-toimittajaksi esittäytymisestä oli hyötyä: Microsoftilla avunpyyntöni ohjattiin tukihenkilölle, joka todellakin tiesi asiasta jotakin ja myönsi, että aiheeton käynnistysvirheilmoitus saattaa johtua dualboot-levyosioiden tunnusten sekoamisesta mm. IBM- ja Compaq-laitteissa, joiden kiintolevyillä on erillinen, Windowsille näkymätön partitio laitteen omia asetustiedostoja ja ohjelmien esiasennusta varten. Tukihenkilö neuvoi tekemään käynnistyskorpun, jonka BOOT.INI-tiedostoon voisi kirjoittaa eri levyasematunnuksia, joista jokin saattaisi vaikka toimiakin.

Näin umpimähkäistä kokeilua en ikimaailmassa olisi uskaltanut päivittäisessä käytössä olevalle mikrolle omin päin harrastaa, mutta tällä ohjeella laite lopulta käynnistyi! Mitään ei ollut kadonnut, ja XP:n Recovery Console -pelastusohjelmalla kaksoiskäynnistys ja sähköpostikansiotkin saatiin ennalleen.

Kymmenen vuotta sitten ylimielisimmillään esiintynyt tietokonevalmistaja IBM menetti johtavan markkina-asemansa ilmeisesti lähinnä siksi, että sen tuki"palvelut" eivät auttaneet asiakkaita edes merkin epäyhteensopivien omituisuuksien osalta. Olisikohan Microsoft ottanut tästä opikseen? Pelänneekö maailman rikkain yritys nyt teknisesti luotettavampaa Linuxia niin paljon, että se lopultakin myöntää ja pyrkii korjaamaan Windowsin virheet ja jopa auttaa asiakkaita ongelmien ratkaisemisessa.

Siperia opettaa? Hyvä niin!

Tietotila Oy:n pääsivulle