© Olavi Kanervisto & Tietotila Oy 2003

Menee viisaskin vipuun

Mikrotukihenkilönä toimimisessa on se hyvä puoli, että tuntee eri käyttöjärjestelmien ongelmat — ainakin periaatteessa. Silloinkin, kun tavallinen käyttäjä ei oman Windowsinsa kaaduttua osaa tehdä muuta kuin asentaa koko käyttöjärjestelmän uudelleen, osaava selviää useimmiten palautuspiste-toiminnon avulla tai poistamalla järjestelmärekisterin vialliset avaimet käsin.

Silti monet kollegatkin katsovat nykyään viisaimmaksi alustaa kiintolevyn asentaakseen koko järjestelmän ja kaikki ohjelmat uudelleen, edes yrittämättä selvittää virhetilanteen varsinaista syytä.

Syyskuun numerossa kerroin ensimmäisestä kerrasta, jolloin oman, uuden kotikoneeni Windows XP:n korjaaminen ei minultakaan onnistunut muulla tavoin kuin alustamalla koko järjestelmäosio ja asentamalla Windows uudestaan.

Microsoftin suosittelema ajuripäivitys oli jumiuttanut koko käyttöjärjestelmän. Vaikka XP herjasi Microsoft-logon puuttumisesta alkuperäisiltä ajureilta, niillä tuon modeemin oli sentään saanut toimimaan.

Modeemin käyttöönotto-ongelmat olivat kuitenkin vasta alkusoittoa tuleville vaikeuksille. Kun modeemi ja internet-yhteys vihdoin oli saatu toimimaan, tein vielä kertaalleen WindowsXP-korjausasennuksen alkuperäiseltä rompulta erehtyen vastaamaan "kyllä" kysymykseen, halusinko asennuksen automaattisesti etsivän päivityksiä Microsoftin verkkosivuilta.

Tämän jälkeen asennusohjelma huomautti, että NVIDIA GeForce 2 MX200 -näytönohjainkin olisi syytä päivittää. Imuroin siis suositellut ajurit, ja asennusohjelma pääsi työnsä loppuun.

Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Windows alkoi säätää näytön asetuksia sillä seurauksella, että 21-tuumaisella Nokia 445Xi -grafiikkanäytöllä ei mitenkään ollut mahdollista saada näkyviin 640 x 480 pistettä ja 16:ta väriä enempää. "Uudet" ajurit siirsivät siis näyttöteknologiaa kerralla 15 vuotta ajassa taaksepäin.

Samalla kävi ilmi, että Windows olikin tällä kertaa asentanut itsensä D-osioon, joka oli alun perin varattu käyttäjän tiedostoille. Siispä C-osio oli alustettava ja Windows asennettava oikeaan paikkaan vielä neljännen kerran.

Näyttö saatiin toimimaan alkuperäisin ajurein, mutta nyt Creatix V.9X HAM -modeemi ei suostunut toimimaan niilläkään! Windows väitti kyllä laitteen tulleen oikein asennetuksi ja modeemi vastasi oikein testiohjelman AT-kutsuihin, mutta internet-yhteyden luominen ei sallinut modeemivaihtoehtoa. Vain laajakaistayhteys olisi kelvannut, mutta sellaistahan Soneralta ei maaseudulle saa.

Eihän siinä lopulta muu auttanut kuin ostaa uusi korttimodeemi, jonka myyjä vakuutti toimivan moitteettomasti myös Windows XP:llä. Mutta eipä sekään toiminut — ei edes Creatix-modeemin rekisteriavaimen, vanhan laiteohjaimen ja Windowsiin piilotettujen oem*.inf-tiedostojen poistamisen jälkeen.

Vasta käyttöjärjestelmän viidennen "puhtaan" asennuksen jälkeen uusi modeemi lopulta löytyi ja ajurikin suostui asentumaan. Näyttökin toimi yhä ongelmitta sillä vanhimmalla, "Windows logo" -hyväksymättömällä ohjaimella vielä Windows XP Service Pack 1:een sisältyvien yli 300:n korjauksen jälkeenkin.


Käyttöjärjestelmän peruuttamattoman vikaantumisen oli ilmeisesti aiheuttanut Microsoftin viallinen automaattipäivitys: joko suomenkielinen KB824141 tai KB811493, jonka tiedetään olleen haitallinen kaikilla kieliversioilla. Päivityksen asennus katkesi kesken, minkä seurauksena Windows menetti yhteyden tärkeimpään järjestelmäohjelmaansa Exploreriin, eikä järjestelmää voinut edes sammuttaa muulla tavoin kuin irrottamalla virtajohdon seinästä.

Kuten arvata saattaa, tällä lailla suoritetun sammutuksen jälkeen Windows ei käynnistynyt lainkaan. Mustaa BIOS-aloitusruutua pitemmälle ei enää päässyt ilman asennusromppua. Jo kuudes uudelleenasennus siis!

Microsoft kehottaa peruuttamaan kyseiset vialliset päivitykset ohjauspaneelin "Lisää tai poista sovellus" -toiminnolla. Neuvo on hyödytön, koska päivityksen keskeydyttyä asennusvirheeseen ohjauspaneeli ei avaudu, järjestelmän palautuspiste-ominaisuutta ei pysty käyttämään eikä laitetta voi edes sammuttaa, saati käynnistää uudelleen. Viallinen Windows-päivitys halvaannuttaa järjestelmän tehokkaammin kuin pahin tietokonevirus.

Windows XP:n Service Pack 1:tä lukuun ottamatta jätin siis nyt kaikki internetin kautta tyrkyllä olevat päivitykset imuroimatta. Myös Microsoft Officen kaikki kolme korjauspäivitystä jäivät asentamatta, kun Service Pack 1 väitti, että "the excepted version of the product was not found on your system".


Kaikki hyvin nyt? Ei sinne päinkään.

Kun kaikkien näiden vaiheiden jälkeen Windows XP -työasemani oli jälleen toimintakykyinen ja kaikki ohjelmatkin oli saatu uudelleen asennettua, oli tultu lokakuun puoliväliin. Tuolloin Soneran SMTP-postipalvelin oli tukehtumaisillaan virus- ja roskapostiepidemiaan: lähtevästä postista ei saanut vastaanottokuittauksia, ja viestit saattoivat viipyä matkalla jopa kaksi viikkoa.

Windows XP ja Microsoft Outlook alkoivat reagoida kummallisesti Soneran postipalvelimelta saamaansa palautteeseen myös silloin, kun siihen satunnaisesti onnistuttiin luomaan modeemiyhteys.

Sähköpostin lähetyksen hyytyessä Windows näytti peräkkäin virheilmoitukset "Generic Host Process for Win32 Servers on havainnut virheen, ja tuote on suljettava...", "Etäproseduurikutsu (RPC-palvelu) keskeytyi yllättäen" ja lopulta "Tämän sammutuksen käynnisti NT-hallinta/system", minkä jälkeen tietokone sammui. Viikolla 43 tämä toistui joka kerran Soneran sähköpostiyhteyttä yritettäessä.

Etäproseduurikutsu tarkoittaa linjayhteyden toisessa päässä olevan ohjelmakoodin suorittamista paikallisessa tietokoneessa. On käsittämätöntä, että sähköpostipalvelimen virhetoiminto voi tällä lailla aiheuttaa asiakkaan koko käyttöjärjestelmän kaatumisen.

Ennen Windowsin sammumista Microsoftin nettipalvelurobotti kyllä ehtii vastata: "Kiitos että olet raportoinut ongelman..."

Tietotila Oy:n pääsivulle